fredag 26 juni 2009



Nu har det gått några dagar och vi har tyvärr fått två mindre kaninbäbisar i boet. Jag tror att det antingen var värmen som tog dem för vi har fruktansvärt varmt här eller också var de sjuka på något vis för den ene som dog först var väldigt mager och tunn. Den andre var störst i kullen men hade hela rumpan full med löst bajs då vi hittade den död. Det känns lite sorgligt men vad ska man göra, det är liksom bara att försöka ta situationen som den är. Trollbarnen ville att vi skulle begrava de små i vår djurgrav på gården.Där det även ligger andra smådjur sedan tidigare. Så vi gjorde det tillsammans efter att ha tagit farväl av de små ninisarna. Sen fick de tända ett varsitt gravljus, en till vardera kanin som fått lysa. Det var väldigt enkelt men en fin liten begravning och fast trollbarnen var lite ledsna så blev de nöjda och glada efteråt. :-)
Nu återstår dessa tre små och vi har fullt sjå med att bestämma oss om vilken vi vill ha kvar för det har jag lovat dem. Att en får de behålla. Både mamman och pappan samt deras föräldrar är väldigt bra hoppkaniner så vi hoppas att även dessa små ska bli bra sådana. :-)
Bilderna är inte de bästa som tagits men det kommer fler om några dagar, och förhoppningsvis med bättre " kvalutta" på. De börjar ju att röra sig mer och mer nu så det återstår väl att se. :-)

1 kommentar:

  1. Åh äntligen kom de ut! Jag vet att du var lite orolig. Men det gick ju ändå ganska bra trots förlusten av två av dem. Ha det så bra i värmen. kram /linnea-maria

    SvaraRadera